Resource icon

Atlas Shop, Currency & Kits 1.0

No permission to download

dsmithcc

New member
Messages
6
Points
1
im having the same problem as you @SoCalSynner but i did use ur store as a base so i guess it makes sense, all the tames in the store work but none of the materials, and the bp paths ive added on top of the one he created dont work either, should i change my bp paths to cheat paths for the materials? if someone can help that would be awesome

edit -- the only thing i can think of off the top of my head is either no overall grouping like "Items":[ ] or because there all set to "Type":"item",
 

Attachments

Last edited:

Kratschi

New member
Messages
12
Points
3
Hey Guys,

I need your help :) I try to run this Plugin on our server but i'm a bit confused :D

I just need to Install an empty MySQL Database on my server. Create a user for the Plugin and the Plugin creates tables etc. on that Database or is there more to do ^^

Is there any guide “How to install Atlas Shop, Currency & Kits”

Thx 4 your Support, you won't regret it
 

Foppa

Administrator
Staff member
Plugin Developer
Messages
1,084
Points
63
Website
foppasgaming.com
Hey Guys,

I need your help :) I try to run this Plugin on our server but i'm a bit confused :D

I just need to Install an empty MySQL Database on my server. Create a user for the Plugin and the Plugin creates tables etc. on that Database or is there more to do ^^

Is there any guide “How to install Atlas Shop, Currency & Kits”

Thx 4 your Support, you won't regret it
That should be it :)


1. Setup A Mysql Database (Windows or Linux doesn't rly matter)
2. Create a database called "atlasshop" (Or something of your likings)
3. Create a User called "atlasshopuser" (Or something of your likings) Don't forget to set a password!
4. Grant All Privileges to that user and for that database you just created
5. FLUSH Privileges to apply the new user and grants
6. Make the config with your user/database settings
7. Startup the server and you should be done :)
 

Kratschi

New member
Messages
12
Points
3
That should be it :)


1. Setup A Mysql Database (Windows or Linux doesn't rly matter)
2. Create a database called "atlasshop" (Or something of your likings)
3. Create a User called "atlasshopuser" (Or something of your likings) Don't forget to set a password!
4. Grant All Privileges to that user and for that database you just created
5. FLUSH Privileges to apply the new user and grants
6. Make the config with your user/database settings
7. Startup the server and you should be done :)
Thank you :) i'll try it :)

Didn't think, that it would be that Easy xD
 

Kratschi

New member
Messages
12
Points
3
Hello Again :)

i keep getting that Error 1114.

1571083813479.png

Just installed MySQL Created a Database and created a User and Grant ALL PRIVILEGES with the following Statements

Create Database shop;
use shop;
CREATE USER 'shopuser'@'localhost' IDENTIFIED BY 'test';
GRANT ALL PRIVILEGES ON shop . * TO 'shopuser'@'localhost';

After that i opened the config.json and Changed the Vaulues.

{
"Mysql":{
"UseMysql":true,
"MysqlHost":"localhost",
"MysqlUser":"shopuser",
"MysqlPass":"test",
"MysqlDB":"shop"
},

Is there something i forgot ?

thx in Advance
 

Attachments

Kratschi

New member
Messages
12
Points
3
Okay i guess i fixed it, idk ^^. It seems there is a Problem with the Authentification Type.
Hello Again :)

i keep getting that Error 1114.

View attachment 2148

Just installed MySQL Created a Database and created a User and Grant ALL PRIVILEGES with the following Statements

Create Database shop;
use shop;
CREATE USER 'shopuser'@'localhost' IDENTIFIED BY 'test';
GRANT ALL PRIVILEGES ON shop . * TO 'shopuser'@'localhost';

After that i opened the config.json and Changed the Vaulues.

{
"Mysql":{
"UseMysql":true,
"MysqlHost":"localhost",
"MysqlUser":"shopuser",
"MysqlPass":"test",
"MysqlDB":"shop"
},

Is there something i forgot ?

thx in Advance


Okay i guess i fixed it, idk ^^. It seems there is a Problem with the Authentification Type,
if i Create an user by "CREATE USER '%USERNAME%'@'localhost' IDENTIFIED BY '%PASSWORD%'; " the Standard Authentification Type ist set to "caching_sha2_password"

I just created an user via MySQL Workbench Adminstration tool with Authentification Type = Standard an the ERROR 1114 Stopped. Now i get:


10/14/19 23:13 [API][info] -----------------------------------------------
10/14/19 23:13 [API][info] YAPI V1.5
10/14/19 23:13 [API][info] Loading...

10/14/19 23:13 [API][info] Dumping structures..
10/14/19 23:13 [API][info] Dumping functions..
10/14/19 23:13 [API][info] Dumping globals..
10/14/19 23:13 [API][info] Successfully read information from PDB

10/14/19 23:13 [API][info] Initialized hooks

10/14/19 23:13 [API][info] API was successfully loaded
10/14/19 23:13 [API][info] -----------------------------------------------

Setting breakpad minidump AppID = 834910
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Platform Memory Stats for WindowsServer
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Process Physical Memory: 77.19 MB used, 479.04 MB peak
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Process Virtual Memory: 75.76 MB used, 489.97 MB peak
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Physical Memory: 4779.95 MB used, 65444.62 MB total
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Virtual Memory: 578.56 MB used, 134217728.00 MB total
[2019.10.14-21.13.57:564][ 0]ATLAS Version: 400.24 (Rev. Unknown)
[2019.10.14-21.13.57:564][ 0]PID: 4460
10/14/19 23:13 [API][info] UGameEngine::Init was called
10/14/19 23:13 [API][info] Loading plugins..

10/14/19 23:13 [API][info] Loaded plugin Atlas Shop V1.0 (Shop, Currency & Kits)

10/14/19 23:13 [API][error] Plugin Permissions is missing! AtlasShop might not work correctly
10/14/19 23:13 [API][info] Loaded all plugins

i Saw in the "Plugininfo.json" a part to
"Dependencies":[
"Permissions"

do i need to configure here something? :D
 

Foppa

Administrator
Staff member
Plugin Developer
Messages
1,084
Points
63
Website
foppasgaming.com
Okay i guess i fixed it, idk ^^. It seems there is a Problem with the Authentification Type.




Okay i guess i fixed it, idk ^^. It seems there is a Problem with the Authentification Type,
if i Create an user by "CREATE USER '%USERNAME%'@'localhost' IDENTIFIED BY '%PASSWORD%'; " the Standard Authentification Type ist set to "caching_sha2_password"

I just created an user via MySQL Workbench Adminstration tool with Authentification Type = Standard an the ERROR 1114 Stopped. Now i get:


10/14/19 23:13 [API][info] -----------------------------------------------
10/14/19 23:13 [API][info] YAPI V1.5
10/14/19 23:13 [API][info] Loading...

10/14/19 23:13 [API][info] Dumping structures..
10/14/19 23:13 [API][info] Dumping functions..
10/14/19 23:13 [API][info] Dumping globals..
10/14/19 23:13 [API][info] Successfully read information from PDB

10/14/19 23:13 [API][info] Initialized hooks

10/14/19 23:13 [API][info] API was successfully loaded
10/14/19 23:13 [API][info] -----------------------------------------------

Setting breakpad minidump AppID = 834910
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Platform Memory Stats for WindowsServer
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Process Physical Memory: 77.19 MB used, 479.04 MB peak
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Process Virtual Memory: 75.76 MB used, 489.97 MB peak
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Physical Memory: 4779.95 MB used, 65444.62 MB total
[2019.10.14-21.13.57:351][ 0]LogMemory: Virtual Memory: 578.56 MB used, 134217728.00 MB total
[2019.10.14-21.13.57:564][ 0]ATLAS Version: 400.24 (Rev. Unknown)
[2019.10.14-21.13.57:564][ 0]PID: 4460
10/14/19 23:13 [API][info] UGameEngine::Init was called
10/14/19 23:13 [API][info] Loading plugins..


10/14/19 23:13 [API][info] Loaded plugin Atlas Shop V1.0 (Shop, Currency & Kits)
10/14/19 23:13 [API][error] Plugin Permissions is missing! AtlasShop might not work correctly
10/14/19 23:13 [API][info] Loaded all plugins

i Saw in the "Plugininfo.json" a part to
"Dependencies":[
"Permissions"

do i need to configure here something? :D
You need download this plugin as well: https://arkserverapi.com/resources/atlas-permissions.83/
I suggest you use the Mysql feature here as well, but with a separate database so don't use the same as AtlasShop :)
 

dsmithcc

New member
Messages
6
Points
1
ive been trying to add in the submarine to the shop does anyone know what to do, i wrote this and when i bought it, it seemed like it was just a shell, like i was able to swim right through it


"submarine":{
"Type":"ship",
"Description":"Sub (ONLY Buy Underwater)",
"Price":5000,
"BlueprintShip":"Blueprint'/Game/Atlas/Vehicles/Ships/Submarine/Ship_BP_Submarine.Ship_BP_Submarine'",
"BlueprintHull":"Blueprint'/Game/Atlas/Structures/ShipHulls/ShipHullSubmarine_BP.ShipHullSubmarine_BP'"
}


anyone know what im doing wrong, this is for a blackwood server were there is no kraken, so it was either add the sub in the store or download a mod...id rather not have to dl another mod.
 

Kratschi

New member
Messages
12
Points
3
Hello its me again :)

Thank you Foppa for your Quick Support, Rly.

I guess i have 1 final Question :D

/buykit seems not working, maybe i just did something wrong.

When i use /kit <Kitname> it works and i get my items
when i try to get the Kit via /Buykit <kitname> i lose Points but i dont get the Items.

This is one of my entries for the Kits

"Kits":{
"Werkzeugkit":{
"DefaultAmount":1,
"Price": 500,
"Description":"Tool-Kit (Pick, Axt, Sichel)",
"Items":[
{
"Amount":1,
"Quality":0,
"ForceBlueprint":false,
"Blueprint":"Blueprint'/Game/PrimalEarth/CoreBlueprints/Weapons/PrimalItem_WeaponMetalPick.PrimalItem_WeaponMetalPick'"
},
{
"Amount":1,
"Quality":0,
"ForceBlueprint":false,
"Blueprint":"Blueprint'/Game/PrimalEarth/CoreBlueprints/Weapons/PrimalItem_WeaponMetalHatchet.PrimalItem_WeaponMetalHatchet'"
},
{
"Amount":1,
"Quality":0,
"ForceBlueprint":false,
"Blueprint":"Blueprint'/Game/PrimalEarth/CoreBlueprints/Weapons/PrimalItem_WeaponSickle.PrimalItem_WeaponSickle'"
}
]
},
},
 

Foppa

Administrator
Staff member
Plugin Developer
Messages
1,084
Points
63
Website
foppasgaming.com
Hello its me again :)

Thank you Foppa for your Quick Support, Rly.

I guess i have 1 final Question :D

/buykit seems not working, maybe i just did something wrong.

When i use /kit <Kitname> it works and i get my items
when i try to get the Kit via /Buykit <kitname> i lose Points but i dont get the Items.

This is one of my entries for the Kits

"Kits":{
"Werkzeugkit":{
"DefaultAmount":1,
"Price": 500,
"Description":"Tool-Kit (Pick, Axt, Sichel)",
"Items":[
{
"Amount":1,
"Quality":0,
"ForceBlueprint":false,
"Blueprint":"Blueprint'/Game/PrimalEarth/CoreBlueprints/Weapons/PrimalItem_WeaponMetalPick.PrimalItem_WeaponMetalPick'"
},
{
"Amount":1,
"Quality":0,
"ForceBlueprint":false,
"Blueprint":"Blueprint'/Game/PrimalEarth/CoreBlueprints/Weapons/PrimalItem_WeaponMetalHatchet.PrimalItem_WeaponMetalHatchet'"
},
{
"Amount":1,
"Quality":0,
"ForceBlueprint":false,
"Blueprint":"Blueprint'/Game/PrimalEarth/CoreBlueprints/Weapons/PrimalItem_WeaponSickle.PrimalItem_WeaponSickle'"
}
]
},
},
That's how it works! :)

/Buykit <kitname> <amount> = You buy a kit so you increase your "Amount" stored in the shop.
/Kit <kitname>= Is for when you want to use the bought kit :)
 

Kratschi

New member
Messages
12
Points
3
That's how it works! :)

/Buykit <kitname> <amount> = You buy a kit so you increase your "Amount" stored in the shop.
/Kit <kitname>= Is for when you want to use the bought kit :)

Ahhh Yeah cool :D Thx again M8 you saved me a lot of Work XD
 

Kratschi

New member
Messages
12
Points
3
Hello Guys,

is there a way to sort my shop ingame? ingame its not the sequence i wich i use in the .json
 

Norlinri

New member
Messages
19
Points
3
Website
astral-imperium.com
@Michidu There is an issue with the shop, and I think it does it for ARK too. When you buy a creature from the shop, after a restart or a bit later (I haven't had time to test this part thoroughly yet), the stats change. It seems to happen with HP and melee damage.

I received reports from my players and tested myself. I bought a tiger from the shop, I spawned one with GMSummon and one with DoTame. Only the tiger bought in the shop had its stats changed.

Stats when bought:
HP: 392.1
Melee Damage: 154.1%

Stats after a restart (but could also be changing without a restart, who knows):
HP: 440.1
Melee Damage: 158.5%

The rest of the stats stayed the same.

I had other reports from my players on ARK, that they had to cryo a Quetz (bought from the shop) several times until the stats wouldn't change anymore.

I don't know what command is used when you buy a creature from the shop, but I think that's probably where the issue lies, as GMSummon worked perfectly fine. Happy to give more information if needed.
 

Foppa

Administrator
Staff member
Plugin Developer
Messages
1,084
Points
63
Website
foppasgaming.com
@Michidu There is an issue with the shop, and I think it does it for ARK too. When you buy a creature from the shop, after a restart or a bit later (I haven't had time to test this part thoroughly yet), the stats change. It seems to happen with HP and melee damage.

I received reports from my players and tested myself. I bought a tiger from the shop, I spawned one with GMSummon and one with DoTame. Only the tiger bought in the shop had its stats changed.

Stats when bought:
HP: 392.1
Melee Damage: 154.1%

Stats after a restart (but could also be changing without a restart, who knows):
HP: 440.1
Melee Damage: 158.5%

The rest of the stats stayed the same.

I had other reports from my players on ARK, that they had to cryo a Quetz (bought from the shop) several times until the stats wouldn't change anymore.

I don't know what command is used when you buy a creature from the shop, but I think that's probably where the issue lies, as GMSummon worked perfectly fine. Happy to give more information if needed.
The shop isn't doing anything different than just spawn in a dino. I would verify this with spawning the same dino with the same command. For example:

admincheat SpawnDino "Blueprint'/Game/PrimalEarth/Dinos/Ankylo/Ankylo_Character_BP.Ankylo_Character_BP'" 500 0 0 120

If you have for example increased stats on your server on dinos/animals that could be the issue
 

Norlinri

New member
Messages
19
Points
3
Website
astral-imperium.com
The shop isn't doing anything different than just spawn in a dino. I would verify this with spawning the same dino with the same command. For example:

admincheat SpawnDino "Blueprint'/Game/PrimalEarth/Dinos/Ankylo/Ankylo_Character_BP.Ankylo_Character_BP'" 500 0 0 120

If you have for example increased stats on your server on dinos/animals that could be the issue
Yes, I tried that like I said in my post, the two other creatures I tamed with commands didn't have this issue. We do have increased weight only, so HP and Melee Damage shouldn't change either way, I had thought about it but it doesn't make sense.

But I tried with GMSummon and DoTame (after spawning a correct level creature) and they were both fine, unlike the creature bought from the shop.

Thanks for your help though.
 

Kratschi

New member
Messages
12
Points
3
Hello there,

is there a way to hide the Message in chat wich shows Players how much Coins they get over Time?
 
Last edited:

Yoter

New member
Messages
1
Points
1
Did the most recent bunch of atlas patches break resources in shop? My config was working fine not to long ago but now when any resources are purchased with points through the shop it takes the points but gives no resources. Can purchase tames with points and get kits with no problem but resources will not work.
 

Smallnscary

Member
Messages
44
Points
8
Yoter, it seems to work if you have it the way you had it before

ie

"seedbean": {
"Type": "item",
"Description": "Bean Seed",
"Price": 100,
"Items": [{
"Quality": 0,
"ForceBlueprint": false,
"Amount": 100,
"Blueprint": "Blueprint'/Game/Atlas/AtlasCoreBP/Items/Resources/PrimalItemConsumable_Vegetable_Beans_Seed.PrimalItemConsumable_Vegetable_Beans_Seed'"
}]
},
 
Top